AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 mililitrų pieno
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
4 vienetai kiaušinių
90 mililitrų vandens (karšto)
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilės esencijos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode lengvai išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Plakti reikia truputį, tik kad susimaišytų tryniai ir baltymai.
2.
Įpilkite kondensuotą pieną ir įprastą pieną, vanilės esenciją. Viską išmaišykite.
3.
Puode ištirpinkite cukrų. Palaukite, kol jis pradės ruduoti ir taps aukso spalvos.
4.
Per kelis kartus įpilkite karštą vandenį. Atsargiai, cukrus putos ir gali taškytis.
5.
Išmaišykite iki vientisos masės.
6.
Gautą karamelinį cukrų supilkite į kepimo indą. Pasukiokite, kad karamelė padengtų visą indo dugną.
7.
Kiaušinių masę supilkite į kepimo indą ant karamelės. Naudokite 17 centimetrų skersmens indą. Galite naudoti ir pudingui skirtus mažus keraminius indelius.
8.
Įstatykite puodą į orkaitę ant grotelių ir įjunkite garų funkciją. Kepkite 40 minučių 100 C laipsnių temperatūroje. Jei orkaitėje neturite tokios funkcijos, į skardą pilkite vandens ir įstatykite uždengtą kepimo indą kepti 45 minutes 160 C laipsnių karštyje.
9.
Jei kepsite mažuose indeliuose, tuomet orkaitėje su garų funkcija kepimo laikas bus apie 25 minutes, o įprastoje orkaitėje keps apie 30 minučių.
10.
Desertas iškepęs, jei pajudinus indelį, kremo vidurys lengvai siūbuoja, bet jau nėra skystas.
11.
Išėmus leisti atvėsti.
12.
Uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve (per naktį)
13.
Gražiai peiliu atskirkite pudingą nuo kepimo indo šono. Uždenkite lėkšte ir apverskite. Taip pudingas iškris į lėkštę, o karamelinis sluoksnis bus viršuje.
Patarimai:
•
Kiaušinių masę galite pilti per sietelį (taip bus mažiau burbuliukų, vientisesnė tekstūra).