AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų kiaulienos faršo
5 vienetai bulvių
0.5 vieneto kopūstų
1 vienetas morkų
3 šaukštai ryžių
2 vienetai pomidorų
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų (smulkinto)
1 skiltelė česnako (smulkinto)
1 litras daržovių sultinio (arba vandens)
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 pundelis krapų (smulkintų)
pagal poreikį grietinės (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į faršą mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, sudedame smulkintą svogūną ir česnaką. Masę gerai išmaišome.
2.
Bulves ir morką nuskutame. Bulves supjaustome stambiais gabaliukais, morką - griežinėliais, kopūstą - ruoželiais.
3.
Pomidorus užpilame karštu vandeniu ir staiga perliejame šaltu, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Į troškintuvą suberiame bulves, pabarstome jas druska ir raudonėliu. Ant viršaus paskirstome faršą, pabarstome ryžiais. Ant viršaus sudedame smulkintą kopūstą, kurį pabarstome druska. Ant jo dėliojame morkos griežinėlius ir pomidorą. Troškinį užpilame daržovių sultiniu. Uždengiame dangčiu.
5.
Troškiname iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
6.
Troškinį pabarstome smulkintais krapais, galima pagardinti jau iškepusį šaukštu grietinės.