AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių (naudojau "Selga")
100 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
420 gramų grietinėlės, 35% riebumo
350 gramų jogurto
300 gramų balto šokolado
150 mililitrų vandens
20 gramų želatinos (naudojau "Oetker")
Papuošimui:
1 sauja granatų (arba šviežių uogų ar vaisių)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių ir sumaišome su lydytu sviestu.
2.
26 centimetrų skersmens kepimo formą išklojame folija arba kepimo popieriumi. Sudedame sausainių masę į formą ir šiek tiek paspaudžiame. Padedame į šaldytuvą sustingti.
3.
Baltąjį šokoladą išlydome garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Išmaišome maskarponės sūrį, sudedame išlydytą atvėsintą šokoladą ir įmaišome jogurtą. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę.
4.
Pabaigoje supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Masę išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą sustingti, išėmę iš formos puošiame pagal fantaziją.