TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Greita vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai vištienos filė (didelių ar 12 vnt. mažųjų filė)
2 šaukštai kvietinių miltų (ar kukurūzų miltų)
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų vištienos sultinio
2 šaukštai medaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas garstyčių (ne grūdėtųjų)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį čiobrelių (šviežio ar džiovinto)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei naudojate vištienos filė – supjaustome kiekvieną filė į keletą pailgų dalių.

2.
Indelyje sumaišome miltus, česnako miltelius, druską ir pipirus. Šį mišinį beriame prie vištienos, išmaišome, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.

3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištienos juosteles. Ant didesnės ugnies apkepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Apkepusią vištieną atidedame.

4.
Sumažiname ugnį, į keptuvę įtarkuojame česnaką ir trumpai apkepiname (apie pusę minutės). Į keptuvę pilame sultinį, dedame medų, abejas garstyčias, čiobrelį ir pakaitiname maišydami keletą minučių.

5.
Indelyje sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į padažą. Intensyviai maišome, kol padažas sutirštėja. Į keptuvę prie padažo grąžiname vištienos juosteles.

6.
Uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname viską 10 minučių.



Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje



admin · 2020-01-16 15:00 · 513 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt