AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (didelės arba 2 mažesnių)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas svogūnų
60 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukšteliai džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Baltam padažui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
350 gramų pieno
70 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų sviesto
50 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
Padažui:
400 gramų jautienos faršo
200 gramų pomidorų tyrės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio persilado prieskonių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baklažaną supjaustyti riekelėmis (apie 1 cm storio). Dosniai pabarstyti druska. Palaikyti 10 - 15 minučių. Jei išsiskirs sultys - jas nupilti.
2.
Bulves supjaustyti riekelėmis (apie 1 cm storio), sudėti į dubenį, apibarstyti džiovintais čiobreliais, šaukštu alyvuogių aliejaus ir išmaišyti, kad tolygiai pasidegtų.
3.
Bulvių riekeles apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Išimti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4.
Baklažaną apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 3-5 minutes.
5.
Kepimo indą (idealu - keraminį ar stiklinį) patepti trupučiu aliejaus arba sviesto.
6.
Inde vienu sluoksniu išdėlioti keptas bulves. Lengvai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu (30 g). Dėti pusžiedžiais pjaustytą pusę svogūno. Ant viršaus išdėlioti du trečdalius keptų baklažanų (ne visus). Lengvai pabarstyti sūriu (30 g). Dėti pusžiedžiais pjaustytą likusią pusę svogūno.
7.
Virti jautienos padažą. Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki truputį suminkštės. Sudėti smulkiai kapotą česnaką ir dar apie minutę pakepti. Sudėti maltą jautieną ir maišant kepti 5-7 minutes, kad neliktų sukibusių jautienos gabaliukų.
8.
Supilti pomidorus. Troškinti, kol padažas sutirštės (15-20 minučių). Dėti persilado prieskonius (persiladas turėtų būti su druska, todėl padažo papildomai sūdyti nebereikia). Išmaišyti.
9.
Šį padažą pilti ant bulvių ir baklažanų. Ant viršaus išdėlioti likusius baklažanus.
10.
Išvirti baltą padažą: Keptuvėje arba prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Suberti miltus ir maišant pakepinti iki miltai paskleis malonų kvapą.
11.
Pilti pieną, bet pamažu, kad nesusidarytų gumuliukų, t.y. įpilti dalį pieno, išmaišyti iki vientisos masės (patogiausia maišyti šluotele), vėl pilti pieną, išmaišyti iki vientisos masės, vėl pilti, maišyti (supyliau per 7 pylimus).
12.
Išjungti kaitrą. Sudėti 70 g fermentinio sūrio, išmaišyti. Turi būti vientisa masė. Įdėti maltą muskatą, pagal skonį pagardinti druska ir išmaišyti.
13.
Šį baltą padažą supilti ant apkepo viršaus.
14.
Kepti uždengus (dangčiu arba folija) iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, po to dar 10 minučių atidengus - kol apkepas gražiai apskrus.
15.
Ištraukus apkepą iš orkaitės leisti jam truputį atvėsti ir sutvirtėti (bent 10-15 minučių) ir tik tada pjaustyti.