AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų miltų
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
5 šaukštai medaus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukšteliai malto imbiero
3 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
2 vienetai kiaušinių baltymų
300 gramų cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš pradžių rekomenduoju išsikirpti namelio trafaretą iš popieriaus. Jį rasite čia.
2.
Puode ištirpiname sviestą, medų, suberiame prieskonius ir cukrų iki cukraus grūdelių visiškai nebesijaučia.
3.
Persijojame miltus, įdedame kepimo miltelių, supilame iki kambario temperatūros atvėsintą medaus masę, įmušame kiaušinius, išmaišome ir suminkome tešlą.
4.
Iškočiojame tešlą apie 0.5 cm storio ir išsipjauname namelių dalis. Tešlos pakako dar ir kelioms dekoracijoms-sausainiams. Kepame 180°C temperatūroje apie 10-15 min.
5.
Baltymus truputį paplakame šakute, į juos įsijojame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sultis ir taip gauname glaj7.
6.
O tada imamės namelių "statybos". Glajumi klijuokite namelio dalis, darykite dekoracijas. Taip, tai užtruks, bet rezultatas to vertas!
7.
Redakcijos pastaba: Daugiau patarimų kaip statyti imbierinį namelį ir į ką atkreipti dėmesį jį gaminant, rasite šiame straipsnyje.