AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų (nulupto, be sėklų)
500 mililitrų sultinio (apytikriai)
100 mililitrų grietinėlės (arba kokoso pieno)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą supjaustykite postambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite ketvirčiais.
2.
Moliūgą, svogūną ir česnako skilteles paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšklakstykite trupučiu aliejaus.
3.
Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes, kol daržovės suminkštės ir moliūgo gabalėliai ne tik iškeps, bet ir tarsi truputį "susitrauks". Taip jų skonis taps stipresnis, koncentruotesnis.
4.
Iškepusias daržoves suverskite į puodą ir sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.
5.
Supilkite grietinėlę (arba kokoso pieną, jeigu jį naudojate) ir įpilkite sultinio tiek, kad sriuba būtų norimo tirštumo. Berkite maltą saldžiąją ir aitriają paprikas, žiiupsnelį pipirų, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sriubą užkaitinkite (virti nereikia, tik pašildykite, kad būtų karšta).
6.
Pilstykite į dubenėlius ir skanaukite! Patiekdami galite papuošti trupučiu grietinėlės (arba kokoso pieno) ar smulkintais žalumynais, moliūgų sėklomis.