AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 litrai sultinio (apytikriai, pagal norimą tirštumą)
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
300 gramų daržovių (naudojau šaldytą mišinį su žirneliais)
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį petražolių
pagal skonį krapų
Kukuliams:
300 gramų faršo
šiek tiek prieskonių maltai mėsai
Tešlai:
150 gramų sūrio
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių (mažo)
40 gramų sviesto
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrio kleckiukų tešlai sūrį sutarkuokite smulkia tarka, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, smulkintus krapus ir išmaišykite. Sudėkite sviestą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Padarykite iš tešlos mažus kleckučius.
2.
Faršą išminkyti su prieskoniais ir formuoti kukulaičius.
3.
Į puodą supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir užvirkite. Kai sultinys užvirs, sudėkite iš faršo padarytus kukuliukus ir pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite supjaustytas bulves.
4.
Kol viskas virs, keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku ir pomidorus. Po to sudėkite į puodą, sudėkite ir kitas daržoves, ir pavirkite kelias minutes. Sudėkite sūrio kleckučius ir pavirkitę dar apie 4- 5 minutes.
5.
Prieš pabaigą sudėkite žirnelius, smulkintus žalumynus ir prieskonius. Patiekti galite su grietine, bet skanu ir be jos.