TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų (mažesnių, tvirtų)
1.5 kilogramo pomidorų (įvairių, tinka ir pernokę)
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tuos pomidorus, kurie ne tokie gražūs, įvairaus dydžio ar labai prinokę naudosim sultims. Juos nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite ir sudėję į puodą pakaitinkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies, tačiau neužvirinkite. Išvirus pomidorams juos sutrinkite (aš trinu elektriniu trintuvu), kad gautųsi gan vientisa masė. Joje ištirpinkite druską bei cukrų.

2.
Mažuosius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir dantų krapštuku keliose vietose subadykite jų odelę (kad kaitinami nesprogtų). Juos sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite karšta pomidorų tyre, palikdami daugmaž vieno centimetro dydžio tarpelį nuo viršaus.

3.
Stiklainius su pomidorais pridenkite švariais danteliais (tik pridenkite, neužsukite) ir dėkite į didelį puodą su karštu vandeniu ir pasterizuokite juos 80-90 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

4.
Stiklainius užsukite, sustatykite apverstus aukštyn kojom žemyn, leiskite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką.




admin · 2020-01-05 09:00 · 516 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt