AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 188 gramai miltų
177 mililitrai kokosų pieno
3 vienetai kiaušinių (didelių)
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
60 gramų kokoso drožlių
12 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
7 vienetai konservuotų ananasų (griežinėlių)
70 gramų sviesto (ištirpinto)
50 gramų rudojo cukraus
40 gramų kokoso drožlių
7 vienetai kokteilinių vyšnių ( arba konservuotų, nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Naudojau apvalią 23 cm kepimo formą nuimamais kraštais. Kepimo formą apgaubkite folija, nes sviestas ir sirupas gali truputį prasisunkti per kraštus. Į formą įtieskite kepimo popierių, sudėkite ananasų griežinėlius, vyšnias. Užberkite kokosų drožles, cukrų ir ant viršaus supilkite ištirpintą sviestą.
2.
Tešlai sviestą gerai išsukite su cukrumi. Įdėkite vanilės ekstraktą, kiaušinius ir gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite kokoso pieną ir vėl išplakite.
3.
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais. Tada sausus ingredientus suberkite į tešlą ir išplakite. Suberkite kokoso drožles ir viską gerai išmaišykite.
4.
Tešlą supilkite ant ananasų sluoksnio ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją.
5.
Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
6.
Iškepusi pyragą 30 min. atvėsinkite formoje, tada atsekite formos kraštus ir apverskite pyragą ant lėkštės taip, kad ananasai būtų viršuje. Skanaus!