AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
200 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
80 mililitrų pieno
60 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti. Sudėti gabalėliais pjaustytą minšktą sviestą ir minkyti, trinti tarp pirštų, kol susiformuos stambūs trupiniais.
2.
Cukrų sumaišyti su moliūgų tyre ir pienu. Sudėti į miltų mišinį ir lengvai permaišyti.
3.
Viską išversti ant pamiltuoto paviršiaus ir trumpai paminkyti, kol tešla bus minkšta, puri, ilgai neminkykite, nes tešla taps kieta!
4.
Nuo tešlos gnybti po gabaliuką ir tarp delnų formuoti bandelę. Jei norite, kad visos bandutės būtų kuo panašenės formos, tešlą galima suformuoti į volelį ir pjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis. Dėti į kepimo popieriumi išklotą formą, paliekant tarpelius, nes kepdamos išsiplės.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!