TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Sviestinis sūryme marinuotas viščiukas orkaitėje
Sviestinis sūryme marinuotas viščiukas orkaitėje

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas viščiuko (ne daugiau 1.5 kg)
1 litras vandens (apytikriai)
200 gramų druskos (rupios)
pagal poreikį obuolių (ar kriaušių)
pagal poreikį česnako
pagal poreikį prieskonių vištienai
pagal poreikį sviesto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu aukštą puodą ar indą, pilu litrą drungno vandens ir 200 g rupios druskos.

2.
Maišau, kol druska ištirpsta, įdedu viščiuką ir pripilu dar vandens tiek, kad paukštis visas būtų paniręs. Baimintis persūdymo nereikia, mėsa prisigeria tik tiek kiek jos reikia, bet didelis kiekis neleidžia daugintis bakterijoms. Jei viščiukas bando kilti į viršų, galima paslėgti nedidele lėkšte.

3.
Indą dedu į vėsesnę vietą bent 4 valandoms, bet jei jis telpa į šaldytuvą, jame galima laikyti ir 12 valandų, tad jei šeštadienio vakare panardinu sūryman viščiuką, jį kepu sekmadienio pietums.

4.
Ištrauktą iš sūrymo paukštį nusausinu ir dedu krūtinėle į viršų ir joje padarau gilias įpjovas, į jas prismaigstau skiltelėmis pjaustyto česnako, visą paukštį apiberiu mėgstamais prieskonių mišiniais. Ir galiausiai į įpjovas pridedu plonai pjaustyto sviesto griežinėlių. Į pilvą pridedu nepjaustytų obuolių ar didesnių kriaušių, jos ir padės išlaikyti formą, ir bus labai gardžios, persisunkę česnakiniu sviestu.

5.
Kaip matote, jokių tikslių produktų proporcijų, viskas pagal nuotaiką.

6.
Pirmas dvi valandas paukštį kepu 120 C kepimo režimu iš abiejų pusių, ir dar valandą pirmą pusvalandį 160 C ir galiausiai 180 C kepimo režimu iš viršaus, kad apskrustų.

7.
Tiekiu karštą, su karštomis daržovėmis ir mėgstamais pagardais.


Patarimai:

Geriausia rinktis vidutinio dydžio paukštį, sveriantį ne daugiau nei 1,5 kg.




admin · 2019-12-20 09:00 · 556 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt