TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Kalafiorų sriuba su lęšiais
Kalafiorų sriuba su lęšiais

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto žiedinių kopūstų
1 vienetas morkų (didesnės)
8 vienetai vyšninių pomidorų (arba 1 didelio, apytikriai)
7 vienetai pievagrybių (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
2 saujelės raudonųjų lęšių (nedidelių)
pagal skonį žalumynų (smulkintų petražolių, svogūnų laiškų)
pagal skonį aitriųjų pipirų (smulkintų, tiks ir džiovinti)
pagal skonį citrinų sulčių
pagal poreikį vištienos sultinio (su druska, kiekis priklauso nuo norimo sriubos tirštumo)
šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuoti. Svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus ir pievagrybius nedideliais gabaliukais.

2.
Keptuvėje su aliejumi trumpai apkepti morką. Sudėti svogūnus ir pievagrybius, apkepti 2-3 minutes. Sudėti pomidoriukus ir dar kelias minutes pakepti.

3.
Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedais.

4.
Sultinį užvirinti. Suberti lęšius, sudėti žiedinį kopūstą, apkeptas daržoves ir virti, kol lęšiai taps minkšti. Prieš virimo pabaigą įdėti smulkintų aitriųjų pipirų, įspausti citrinų sultis, suberti žalumynus, uždengti dangtį ir pavirti apie 1 min. Išvirusiai sriubai leisti šiek tiek pastovėti, kad susijungtų skoniai.




admin · 2019-12-19 09:00 · 538 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt