AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
4 vienetai bananų (gerai sunokusių)
100 gramų rudojo cukraus
50 gramų sviesto
Tešlai:
210 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
125 gramai cukraus
120 gramų riešutų sviesto (natūralaus, nesaldinto)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai riešutų sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu, supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
2.
Į keptuvę sudėti sviestą ir suberti rudąjį cukrų, pakaitinti, kol cukrus ims lydytis ir kaitrą išjungti. Tuomet ant viršaus sudėti išilgai perpjautus bananus, ant bananų paskleisti tešlą. Jei neturite keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę, viską paruoštą cukraus ir sviesto karamelę supilkite į kepimo formą.
3.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Iškepus leisti minutę - dvi pastovėti kambario temperatūroje, tada atsargiai išversti į lėkštę.
Patarimai:
•
Jei neturite keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę, viską paruoštą cukraus ir sviesto karamelę supilkite į kepimo formą.