AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 20 cm skersmens formai reikės
Torto pagrindui:
100 g tirpinto sviesto
200 g sausainių (sumalt arba su smulkintuvu)
Įdarui:
250 g maskarponės
600 ml grietinėlės
180 g balto šokolado
90 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
17 g želatinos
Uogų putėsiams:
170 g uogų (naudojau juoduosius serbentus)
40 g cukraus
10 g želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu arba pasinaudokite smulkintuvo pagalba, aš taip ir padariau, sausainiai puikiai susismulkino. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą. 2. Grietinėlę išplakite iki tvirtumo, bet ne iki standumo. Dėkite į šaldytuvą. 3. Kitame dubenyje sumaišykite maskarponę su cukraus pudra, kol masė taps vienalytė. 4. Želatiną užpilkite 50 ml vandens. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, jokiu būdu neužvirinkite. 5. Ištirpdykite baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite. 6. Supilkite šokolado mišinį į maskarponės mišinį ir gerai sumaišykite. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę. 7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti. 8. Uogų putėsiams uogas kaitinkite ant viryklės, kol išbrinkusi želatina ištirps (želatina užbrinkite su 30 ml šalto vandens). Masę pertrinkite per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakite mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs i putas. 9. Kai masė sustings užpilkite juodųjų serbentų putėsių masę.