AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių (apie 350 gramų )
1 vienetas romaninių salotų
4 vienetai putpelės kiaušinių
4 riekės šviesios duonos
20 gramų kietojo sūrio
Padažui:
60 mililitrų rapsų aliejaus
2 vienetai ančiuvių (nebūtina)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas kietojo sūrio (tarkuotos, pvz Džiugo)
0.5 šaukštelio garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame padažą: išspaudžiam česnaką, sutrinam ar susmulkinam ančiuvius.
2.
Sumaišome ančiuvius, kiaušinio trynį, citrinos sultis, druską, pipirus. Plona srovele lėtai pilame aliejų ir nuolat plakame. Beriame sūrį, išmaišome. Pagardiname pipirais, įmaišome garstyčias. Padažas turi būti tirštas, atidedame į šalį.
3.
Brokolį kuo ploniau supjaustome. Nuplikome verdančiu vandeniu (paliekame kelias minutes).
4.
Supjaustome salotos lapus, sumaišome su brokoliais, pilame padažą (šaukštą pasilikite papuošimui). Dedame 10 min į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų.
5.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 3-5 minutes, kol turėsite skrebučius.
6.
Išvirkite kiaušinius, perpjaukite pusiau.
7.
Ant salotų dėkite kiaušinius, dėkite skrebučius, apšlakstykite likusiu padažu.
8.
Pabaigoje užtarkuokite sūrio, pagardinkite pipirais.
Patarimai:
•
Kiaušinį ir aliejų padaže galima keisti 3-4 šaukštais majonezo.