AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas šermukšnių uogų
500 gramų cukraus
1 stiklinė vandens
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Uogas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pastovėti 15 minučių. Nukošti ir sudėti į puodą. Uogas šiek tiek paminkyti mentele ar bulvių košei skirtu įrankiu, kad jas pažeisti ir išsiskirtų sultys. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs.
2.
Uogas pertrinti per sietelį, pašalinant odeles. Sudėti į puodą, užberti cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kaitinti, kol ištirps cukrus.
3.
Išvirtą tyrelę šiek tiek atvėsinti ir lygiu sluoksniu paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje.
4.
Dėti į iki 60 C laipsnių įkaitintą orkaitę su šiek tiek praviromis durelėmis džiovinti, kol paviršiuje ims formuotis sausesnė plutelė, apie 40 min - 1 valandą. Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti norimos formos saldainiais.