AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų rabarbarų
3/4 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės miltų
4 šaukštai vandens
4 šaukštai sviesto
1 sauja graikinių riešutų
1 šlakelis cinamono
2 šaukštai rudojo cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Verdame neuždengtame puode ant vidutinės ugbies apie 20 min.,kol rabarbarai patiš, o padažas karamelizuosis.
2.
Kol rabarbarai troškinasi, pasiruošiame trupinius: šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol gausis smėlio konsistencijos trupiniai. Suberiame cukrų, cinamoną ir peiliu smulkintus riešutus. Išmaišome.
3.
Rabarbarams išvirus, pilame juos į karščiui atsparų indą (vieną didesnį arba kelis mažesnius) ir užberiame trupiniais.
4.
Dedame į 180 C. temp. orkaitę ir kepame apie 20 min. arba, ko trupiniai gražiai paruduos ir iškeps.