AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų
2 vienetai pomidorų
50 gramų sviesto
1 saujelė miltų
4 šaukštai grietinės
Įdarui:
400 gramų varškės
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų ryžių
1 pundelis krapų (ar kitokių žalumynų)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui išvirkite ryžius, bet ne iki galo, jie turi būti vos vos neišvirę, o grūdeliai standūs, truputį kieti. Palikite atvėsi ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, varške, smulkintu česnaku, smulkintais žalumynais ir prieskoniais.
2.
Kopūstą dėkite į didelį puodą su verdančiu vandeniu, sumažinkite kaitrą, kad vanduo nebeburbuliuotų, virkite kelias minutes ir nuimkite viršutinį suminkštėjusį lapą, kopūstą virkite toliau, kol nuimsite visus lapus.
3.
Nuėmus pirmą lapą, ant jo krašto dėkite įdaro, užlenkite šonus ir susukite į ritinėlį, taip formuokite visus balandėlius.
4.
Kiekvieną balandėlį apvoliokite miltuose ir apkepkite svieste. Visus balandėlius sudėkite į puodą, dėkite smulkintus pomidorus, grietinę, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir trokinkite apie 30 minučių.