TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 01:22
Kruopainis
Kruopainis

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 litro vandens (arba sultinio)
50 gramų perlinių kruopų
50 gramų sorų kruopų
50 gramų grikių
100 gramų morkų padažo (žr. patarimus)
50 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlinės kruopos dedamos į puodą, užpilamos vandeniu ir verdamos apie 1 valandą (kol suminkštėja).

2.
Į puodą sudedami grikiai ir dar verdama 20 minučių.

3.
Sudedamos sorų kruopos ir paverdama 10 min ant lėtos ugnies

4.
Išvirus kruopoms dedamas morkų kremas ir sviestas, pagal skonį pagardinama druska bei pipirais ir gerai išmaišoma.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Šis kruopainis skanus tiek valgomas vienas, tiek tinkamas patiekti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, pvz. gamindamas laidoje aš jį patiekia su vištienos balandėliais, kurių receptą rasite čia.


Morkų padažą pasigaminsite taip: 200g morkų supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu (tiek kad visą virimo laiką morkos būtų apsemtos). Virkite apie 15-20 min, kol suminkštės. Išvirtas morkas nukoškite, dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės (trinandami pamažu supilkite 20g alyvuogių aliejaus ir pagal skonį pagardinkite druska, dar labai tinka - žiupsnelis ar daugiau cinamono). Leiskite padažui atvėsti. Šį padažą galima padažą laikyti šaldytuve visą savaitę - įdėjus vis kitų prieskonių galima improvizuoti įvairiomis skonių variacijomis. Jis puikiai tiks ir kaip pagardas, ir kaip pagardas prie patiekalų.




admin · 2019-12-08 09:00 · 541 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt