AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (virtų su lupena, atvėsintų)
400 gramų silkių filė (naudojome Viči Smoke taste)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 pundelis krapų
Užpilui:
200 gramų grietinėlės (tinka ir liesa)
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukšto kvietinių miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais (patarimas - virdami bulves vandenį galite šiek tiek pasūdyti ir į jį įdėti porą nuluptų skiltelių česnako, lauro lapą, kelis pipirų grūdelius, taip bulvės išvirs sodresnio skonio).
2.
Svogūną susmulkinkti ir apkepti keptuvėje ant šiek tiek sviesto iki bus gražiai auksinės spalvos.
3.
Kepimo formos (mes naudojome gana gilią 21x21 cm dydžio, bet tinka ir kiek didesnė) dugną ir kraštus išptepti sviestu. Išdėlioti sluoksnį bulvių. Pabarstyti svogūnais ir krapais. Išdėlioti gabalėliais pjaustytą silkę. Vėl dėti bulvių ir toliaus sluoksniuoti, kol baigsis produktai, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių.
4.
Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle, grietine, miltais, druska ir pipirais. Plakinį užpilti ant bulvių, tolygiai paskirstant.
5.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, iki kol viršus gražiai paruduos.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite apkepui šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tada pjaustykite ir skanaukite.