AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 vienetai kiaušinių
230 gramų miltų
200 gramų obuolių (nuluptų, be sėklyčių)
180 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išpaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabala ir tūris padidėja 2-3 kartus. Atskirai išplaku grietinėlę iki purumo (super standžiai nereikia) ir atsargiai įmaišau į kiaušinių masę.
2.
Miltus persijoju su druska ir kepimo milteliais ir atsargiai įmaišau į kiaušinių - grietinėlės masę. Obuolius supjaustau plonomis juostelėmis (kuo ploniau, tuo geriau, tada nenusės į tešlos dugną), apibarstau trupučiu miltų (irgi padeda nenusėsti) ir atsargiai įmaišau į tešlą.
3.
Masę sukrečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Per kekso vidurį išilgai perbraukiu peiliu arba šaukštu, kad keksas gražiai per vidurį skiltų kildamas.
4.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių (ar iškepė tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį). Jeigu kekso viršus imtų per daug svilti, kol keksas dar neiškepęs, pridenkite jį folijos arba kepimo popieriaus lapu.
5.
Iškepus pirmiausiai leidžiu 10-15 minučių atvėsti kepimo formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių.