AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5.5 kilogramo pomidorų
6 vienetai salierų stiebų
150 gramų svogūnų
100 gramų cukraus
40 gramų baziliko
4 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus gerai nuplauti ir supjaustyti, pomidorai turi būti standūs, be "sumušimų", jei tokių turi, juos dosniai nupjaustyti.
2.
Pomidorus sudėti į puodą ir kaitinti, maišant mediniu šaukštu, pomidorus juo traiškant, kad jie suminkštėtų ir išskirtų daugiau sulčių.
3.
Kai pomidorų masė užvirs, sudėti pjaustytus bazilikus, salierus, svogūnus ir česnaką.
4.
Kaitinti, maišant, kad virsnotų apie 15 minučių, kol visos daržovės suminkštės.
5.
Visą masę perkošti per retą sietelį, kad atskirti salierų gabaliukus, pomidorų odeles ir sėklas.
6.
Skystą masę vėl kaitinti, suberti druską ir cukrų, užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad sriuba tik virsnotų ir taip virti 15 minučių.
7.
Dar karštą sriubą išpilstyti į 5 vnt 1 litro talpos švarius, iškaitintus stiklainius. Per stiklainius lygiomis dalimis padalinti citrinų rūgštį ir atsargiai permaišyti.
8.
Stiklainius pridengti steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dėti virtuvinį rankšluostėlį, sustatyti stiklainius ir užpilti vandeniu taip, kad dengtų kiek mažau nei pusės stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitinti, kol užvirs, tuomet kiek sumažinti ugnį, kad virsnotų ir kaitinti apie 50 minučių - 1 valandą.
9.
Iškaitintus stiklainius išimti iš puodo, sandariai užsukti. Sustatyti dangteliais žemyn,šiltai užkloti ir palikti atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!