AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 litras pieno (kuo riebesnis, tuo skaniau)
2 šaukštai citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną supilkite į storadugnį puodą. Labiau tinka platesnis didesniu paviršiumi puodas, nes tada pienukas tolygiau šyla. Dėkite puodą su pienu ant viryklės ir pakaitinkite iki apytikriai 80 laipsnių (kai į viršų ima kilti pirmieji nedideli burbuliukai).
2.
Nuimkite puodą nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite švariu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite daugmaž pusvalandukui pastovėti. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės grūdeliai atsiskirs nuo skysčio (išrūgų). Jeigu pienui pastovėjus varškė nesusidarė, o skystis puode liko balkšvas, gali būti, kad pasirinkote netinkamą pieną arba pritrūko rūgšties (skirtingos cittrinos būna nevienodai rūgščios). Tada pabandykite įpilti dar šaukštą-du citrinų sulčių, išmaišykite ir šiek tiek luktelkite.
3.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų išrūgos. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors paprastai ji gana gerai nuteka su išrūgomis. Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, galite varškytę kiaurasamtyje lengvai spustelėti mediniu šaukštu. O tada jau skanaukite!