AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (+šiek tiek kepimo indui pabarstyti)
150 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų uogų (mėgstamų šviežių ar šaldytų, naudojau mėlynes, gervuoges ir braškes)
200 gramų grietinės
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Paliekame truputį atvėsti.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
3.
Cukrų suberiame į sviestą ir plakame elektriniu plakikliu porą minučių. Įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Į masę po truputį, plakdami elektriniu plakikliu, beriame miltus. Tešla turėtų būti minkštų trupinių konsistencijos.
4.
Įdarui grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.
5.
Uogas perrenkame, nuplauname, nusausiname. Braškes perpjauname į kelias dalis.
6.
Apvalų, stiklinį kepimo indą lengvai patepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens indą, bet galite naudoti ir didesnį - pyragas bus šiek tiek plonesnis. Tešla išklojame kepimo indo dugną ir kraštus. Krašteliai turėtų būti gana stori.
7.
Ant tešlos supilame grietinės masę ir sudedame uogas.
8.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 min., kol pyrago kraštai gražiai paruduoja. Jei pyragas plonesnis, kepkite trumpiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!