AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų morkų
210 gramų rudojo cukraus
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų konservuotų ananasų (be skysčio)
2 saujos graikinių riešutų
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės esencijos
Pertepimui:
175 gramai tepamo sūrelio (naudojau Mildutė sūrelį)
85 gramai cukraus pudros
1 šaukštelis citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejų pašildome, kad ištirptų ir paliekam truputį pravėst. Sutarkuojam morkas, susmulkinam ananasus trintuvu. Riešutus “palaužom“, bet nesutrupinam.
2.
Dubenyje išsijojame miltus, cinamoną, sodą (taip, jos nugesinti nereikia), dedame cukrų, druską ir išmaišom.
3.
Kitame inde išplakame kiaušinius, pilam vanilę, kokosų aliejų ir dar kartą išplakam. Visus ingridientus dedame drauge ir gerai išmaišom.
4.
Formą (22cm) išpurškiau kepimo aliejumi ir pyliau pyrago tešlą. Išlyginam ir pašaunam į 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Kai pyragas iškeps, ištraukiam iš formos ir leidžiam atvėsti.
5.
Kol pyragas vėsta, trintuvu sumaišom tepamą sūrį ir cukraus pudrą. Pradžioje seksis sunkiai, bet netrukus masė taps vientisa. Įpilam citrinos sulčių pagal skonį. Jeigu nesinori citrinos, galit naudoti vanilę. Kremą tepame ant atvėsusio pyrago ir dedame į šaldytuvą. Kritinis momentas: kremas labai greitai pradeda tekėt, tad suktis reikia greitai. Šaldytuve taip pat greitai sustingsta. Aš darau taip: sutepu pirmąjį sluoksnį, įdedu 5 minutėms į šaldytuvą. Po to tepu visą likusį kremą ant pyrago, dekoruoju ir vėl dedu į šaldytuvą.