AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
50 gramų svogūnų
30 gramų maltų džiūvėsėlių
1 pundelis petražolių
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio prieskonių maltai mėsai
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
Kepimui:
25 gramai sviesto
1 šaukštas aliejaus
Padažui:
500 mililitrų sultinio
200 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai miltų
50 gramų sviesto
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 šaukštelis dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti, įspausti česnaką, sudėti faršą, džiūvėsėlius, prieskonius mėsai, muskatą, berti druskos, pipirų, įmušti kiaušinį. Kruopščiai perminkyti.
2.
Iš maltos mėsos masės drėgnais delnais formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ištirpinti 25 gr sviesto. Keptuvėje iš visų pusių apkepinti kukulius, kol apskrus. Aš kepinu po kelis, kad tarpusavyje nesiliestų ir būtų patogu vartyti. Nesudėkite į keptuvę vienu metu per daug kukulių, nes jie ne keps, o iš mėsos išsiskirs daug sulčių ir ims troškintis. Apkeptus kukulius dėkite šiltai, kol iškepsite visus.
4.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą. Berti miltus ir, vis pamaišant, apkepinti, kol miltai paruduos. Dalimis įmaišyti sultinį, kad padažas išliktų vientisas, neatsirastų miltų gumuliukų. Tuomet po truputį supilti grietinėlę. Dėti garstyčias ir Vorčesterio padažą. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol padažas ims virsnoti. Pagardinti druska ir pipirais.
5.
Į padažą sudėti kukulius ir patroškinti, vis pavartant, kelias minutes. Paruoštus galima papildomai pabarstyti žalumynais.