AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 mililitrų pieno (šalto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Pienas tinka ir mažesnio riebumo, ir riebus, ir netgi be laktozės. Svarbu, kad piene būtų bent 3 gr baltymų (informacija matoma ant pakuotės). Aišku, riebesnis pienas visada išsplaka puriau ir skonis būna sodresnis už liesesnio, bet eksperimentuokite drąsiai!
2.
Šaltą pieną supilti į kavinuką su nauspaudėju (kavos presą) ir staigiais judesiais plakti kilnojant stūmoklį aukštyn žemyn, kol tūris padidės kelis kartus ir pienas virs puta. Supilti į stiklinę ir mėgautis!
3.
Beje, jeigu mėgstate saldžiau, galite pieną pagardinti trupučiu klevų sirupo ar kitokio saldumo (tik geriau skystesnės konsistencijos, nes pvz. kietas medus šaltame piene neištirps).