AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
230 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų rūkyto kumpio
250 gramų fermentinio sūrio
100 gramų pievagrybių
12 šaukštelių pomidorų padažo
12 žiupsnelių raudonėlio
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, dėti gabalėliais pjaustyta sviestą, grietinę, berti druskos ir įmušti 2 kiaušinius. Tešlą minkyti, kol bus vientisa. Uždengti dangčiu ar apsukti maistine pėlvele ir 40 minučių dėtį į šaldytuvą.
2.
Sūrį sutarkuoti, kumpį taip pat sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, pievagrybius susmulkinti. Viską išmaišyti.
3.
Tešlą padalinti vienodo dydžio gabalėliais. Kiekvieną tarp delnų suformuoti į kamuoliuką.
4.
Tešlos kamuoliuką pakočioti iki didesnio skrituliu, patepti šaukšteliu pomidorų padažo (neaptepti kraštų!), berti žiupsnelį raudonėlio. Ant vienos pusės dėti sūrio, kumpio ir pievagrybių masės. Užlenkti kita puse ir užspausti kraštelius (galima supilti pynute).
5.
Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, švelniai paspausti delnu, kad nebūtų labai išsipūtę, šiek tiek susiplotų. Pyragėlius aptepti išplaktu kiaušiniu.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 35 minutes, kol pyragėliai paruduos. Skanaus!