AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 šaukštas taukų (lydytų)
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos
Padažui:
200 gramų kiaulienos šoninės
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 pundelis laiškinių česnakų
1 šaukštas miltų
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves ir svogūną nulupame, sutarkuojame. Pieną pakaitiname iki virimo. Į bulvių masę mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišome. Bulves užpilame pakaitintu pienu. Masę permaišome.
2.
Kepimo skardą patepame lydytais kiaulių taukais (jei neturite tepkite aliejumi) ir supilame bulvių masę. Pašauname į iš anksto iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 45 min.
3.
Pasiruošiame spirgučių padažą. Šoninę supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname. Spirgučius pakepiname iki gražios auksinės spalvos. Į keptuvę sudedame svogūnus, taip pat pakepiname, kol gražiai paruduos. Beriame miltus, gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Gardiname druska ir smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame.