AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų žemės riešutų
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 šaukštas uogienės (aš dėjau braškių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome grietinę, tirpintą sviestą, uogienę.
2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišome. Riešutus pasmulkiname. Truputėlį jų atsidedame į šalį, juos apibarstysime pyrago viršų. Riešutus įmaišome į tešlą. Masę pilame į kepimo skardą pateptą sviestu. Pabarstome riešutais.
3.
Dedame kepti į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitė ir kepame 30 – 35 min.
4.
Iškepusį pyragą atvėsiname. Šį kartą puošiau tirpinto juodo šokolado ornamentais ir pabarstukais. Viso pyrago nesinorėjo skandinti šokoladiniame glajuje.