AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Faršui:
500 gramų kalakutienos (maltos)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštas kvietinių miltų
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
1 vienetas cukinijų (mažos)
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
0.5 šaukštelio česnako granulės
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną ir česnaką nulupame ir pasmulkiname.
2.
Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir pakepiname svogūną ir česnaką, kol jos suminkštės. Paliekame atvėsti.
3.
Kalakutieną dedame į dubenį, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, kepintą svogūną su česnaku, miltus. Masę gerai išmaišome.
4.
Drėgnais delnais iš mėsos masės gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame mėsos paplotėlį. Kiekvieną apvoliojame džiūvėsėliuose.
5.
Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros, kol kotletai iškeps ir gražiai apskrus.
6.
Cukiniją nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
7.
Dedame į kitą keptuvę su įkaitintu aliejumi, pabarstome druska, česnako granulėmis ir žolelėmis. Pakepame apie 2-3 min., apverčiame ir pabaigiame kepti.
8.
Valgome cukinijų griežinėlius kartu su kalakutienos maltinukais.