AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių
400 mililitrų pieno
200 gramų karštai rūkytos šoninės
200 gramų grybų
2 vienetai svogūnų
40 gramų sviesto
2 šaukšteliai druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek aliejaus (formai aptepti)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei naudojate miško grybus, juos išvalykite ir apvirkite, priklausomai nuo grybų rūšies, apie pusvalandį.
2.
Rūkytą šoninę ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite, kartu sudėkite grybus, pakepinkite kelias minutes.
3.
Bulves nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka. Jeigu bulvėse mažai krakmolo, įmuškite kiaušinį. Bulvių tarkius sumaišykite su kepinta šonine, svogūnais bei grybais. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite lauro lapelius.
4.
Pieną gerokai pakaitinkite, tačiau neužvirinkite. Plona srovele, maišant, supilkite į tarkius. Kepimo indą patepkite aliejumi. Ant dugno sudėkite tarkių mišinį. Išlyginkite viršų.
5.
Kugelį kepkite iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 valandos. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos ištraukite ir ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus, tai suminkštins plutelę. Kugelį patiekite su mėgstamu padažu.
Patarimai:
•
Jeigu kugelį kepsite iš šviežių bulvyčių, galite į masę po užplikymo pienu papildomai įmušti 1-2 kiaušinius. Šviežios bulvės turi mažiau krakmolo už žiemines, todėl kiaušiniai padės kugeliui geriau laikyti formą.