AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai paprikos
3 šaukšteliai medaus (tinka ir dirbtinis)
6 skiltelės česnako
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
Marinatui:
500 mililitrų vandens
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės acto
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 šaukšto druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruoškite 3 užsukamus sterilizuotus stiklainiukus (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių.
2.
Paprikas gerai nuplauti ir perpjovus pusiau pašalinti sėklytes. Supjaustyti juostelėmis arba kaip pageidaujat. Į didelį puodą pilti vandens (nemažai, kad sudėjus paprikas, jas apsemtų). Užvirti ir tada sudėti supjaustytas paprikas. Užvirus pavirti 5 min. Vandenį nupilti, o paprikas sudėti į stiklainiukus, jei norite trispalve. Taip pat suberti į kiekvieną stiklainiuką po keleta pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), po pora česnakų skiltelių, ir po 1 a.š. medaus.
3.
Toliau į švarų puodą sudėti marinatui skirtus ingridientus ir užvirti. Pilti verdantį marinatą ant paprikų į stiklainius (pilnut pilnutėlius) ir užsukti dangteliais. Apkloti rankšluostėliu ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.