TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventinis karkos vyniotinis su vištiena ir daržovėmis
Karkos vyniotinis

Porcijų skaičius: 1

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo kiaulienos karkos
2 vienetai morkų
150 gramų vištienos krūtinėlės
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį paprikos miltelių
pagal skonį džiovintos žolelės
Sultiniui:
3 litrai vandens
3 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
3 šaukštai druskos
8 vienetai pipirų (žirnelių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užkaisti vandenį su pipirais, druska ir lauro lapais. Sudėti nuplautus ir pusiau perpjautus svogūnus su lukštais, nuskustą ir supjaustytą morką, nuluptas česnako skilteles. Pavirti apie 20 minučių ir išimti visas daržoves.

2.
Karką nuplauti, nusausinti, išpjauti kaulą, storesnius mėsos gabalus nupjauti ir pamušti. Taip pat pamušti visą karką ir juostelėmis supjaustytą vištos krūtinėlę.



3.
Česnaką išspausti ir sumaišyti su druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis. Įtrinti visą mėsą ir vištos krūtinėlę.

4.
Morką nuskusti ir daržovių skustuku supjaustyti plonomis juostelėmis. Morką imti geriau storesnę, tada juostelės bus platesnės. Išdėlioti morkos juosteles ant karkos, ant viršaus sudėti vištos krūtinėlę ir nupjautus mėsos gabalėlius.

5.
Suvynioti į standų vyniotinį, jį gerai surišti ir dėti į paruoštą sultinį virti. Virti apie 2 - 2.5 valandos ant mažos ugnies. Išvirus leisti visiškai atvėsti, o tada pjaustyti.




admin · 2019-11-05 06:00 · 555 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt