TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Naminė arachisinė chalva
Arachisinė žemės riešutų chalva


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų žemės riešutų (be luobelių)
120 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
1 šaukštas aliejaus (+trupučio formai aptepti)
2 šaukštai saulėgrąžų (razinų ar kitų priedų, nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinti sausą keptuvę, berti riešutus (be luobelių) ir paskrudinti, maišant, iki auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti.

2.
Riešutus sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos, pastą primenančios, riešutų sviesto masės.



3.
Cukrų užpilti vandeniu ir kaitinti, pamaišant, kol cukrus visiškai ištirps. Nebemaišyti ir įkaitinti iki 110-120°C temperatūros. Jeigu neturite termometro, temperatūrą patikrinkite šaukštą sirupo įpylę į stiklinę labai šalto vandens. Iš sirupo turi susiformuoti elastinga masė iš kurios pirštais lengvai sumaigysite minkštą kamuoliuką.

4.
Sirupą plona srovele, nuolat maišant supilti į riešutų masę. Viską labai gerai permaišyti, kad masė sukibtų, būtų vientisa.

5.
Maišymo metu, jeigu norite, įmaišykite pagardinimų.

6.
Paruoštą chalvą sudėkite į aliejumi pateptą indelį ir gerai paspauskite. Visiškai atvėsinkite šaldytuve, pjaustykite ir mėgaukitės.


Patarimai:

Daugiau patarimų apie naminės chalvos gaminimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2019-11-04 21:00 · 569 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt