TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Indiška sviestinė vištiena tobulame padaže

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 gramų vištienos filė
230 gramų pomidorų padažo (arba pomidorų tyrės)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (30% ar riebesnės)
30 gramų ghee sviesto (galite naudoti ir paprastą sviestą)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
120 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai garam masala prieskonių (jei neturite, žr. patarimus)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių)
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (basmati, jasmine ar ilgagrūdžiais)
šiek tiek žalumynų (kalendros lapeliais)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.

2.
Ciberžolę, garam masala, Kajeno papriką, kuminą, imbierą, smulkintą česnaką, citrinos sultis sumaišyti su jogurtu ir vištiena. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis šaldytuve bent tris valandas, o geriausia – per naktį.



3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti marinuotą vištieną. Apkepti keletą minučių.

4.
Dėti pomidorų padažą, grietinėlę, pagal skonį pagardinti druska ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.

5.
Patiekti su ryžiais ir/ar žalumynais. Pagardinti druska ir pipirais.


Patarimai:

Garam masala prieskoniai suteikia vištienai indiško skonio. Jeigu jų neturite, galite pakeisti gvazdikėlių, kardamono, cinamono ir malto muskato mišiniu. Arba tiesiog nenaudoti visai - patiekalo skonis bus kitoks, bet vis tiek puikus.




admin · 2019-11-03 06:00 · 587 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt