TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Natūraliai saldus obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų
Natūraliai saldus obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės speltų miltų (apytikriai)
1 stiklinė avižų pieno (arba kito augalinio pieno)
5 šaukštai vandens
2 šaukštai linų sėmenų
2 šaukštai datulių pastos (žr. patarimus)
1.5 šaukšto kokosų aliejaus
Įdarui:
6 vienetai obuolių
2 šaukštai cinamono
1.5 šaukšto datulių pastos (žr. patarimus)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Linų sėmenis sumaišykite su 5 šaukštais vandens ir palikite 15 minučių brinkti.

2.
Į linų sėmenų masę pilkite kokosų aliejų, dėkite datulių pastą, suberkite miltus ir, maišydami, pilkite avižų pieną. Viską sumaišykite iki vientisos masės ir gerai išminkykite. Tešla turi būti kočiojama. Jeigu reikia, dėkite daugiau miltų.



3.
Iš tešlos iškočiokite 2 apvalius apie 22 cm skersmens lakštus.

4.
Įdarui obuolius supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su datulių pasta, cinamonu, vanilės ekstraktu. Datulių pastos galite dėti ir daugiau, jeigu patinka saldžiau.

5.
Į apvalią 22 cm skersmens kepimo formą dėkite vieną tešlos lakštą, tuomet įdarą, ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą.

6.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Skanaus!


Patarimai:

Jeigu valgote kiaušinius, tai vietoje linų sėmenų puikiai tiks 2 kiaušiniai.


Datulių pastos būna pirkti arba ją galite pasigaminti patys - minkštas datules sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu datulės kietesnės, prieš trindami jas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 10-15 minučių, tada nusunkite ir sutrinkite.




admin · 2019-10-25 09:00 · 578 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt