AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių (apytikriai)
300 gramų kvietinių miltų (+šiek tiek kepimo formai pabarstyti)
250 gramų grietinės
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų aliejaus (+šiek tiek kepimo formai patepti)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.
2.
Į kiaušinius suberti cukrų, druską, išplakti iki baltų putų. Sudėti grietinę, supilti aliejų, gerai išmaišyti. Suberti sijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Obuolius supjaustyti skiltelėmis.
4.
Kepimo formą ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais. Supilti tešlą, ant viršaus išdėlioti pjaustytus obuolius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei įsmeigsite ir ištrauksite švarų, tešla neaplipusį pagaliuką – iškepė. Jei ne, kepkite dar 5 minutes ir vėl tikrinkite. Kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio.