AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 340 gramų cukinijų (jaunos)
1 vienetas svogūnų (mažo)
60 mililitrų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją stambiai sutarkuoti ir palikti 5 minutes pastovėti, kad išsiskirtų vanduo. Pastovėjusias cukinijas lengvai nuspausti. Nuspaudus mūsų cukinijos sverė apie 280 gr.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti.
3.
Gilesnėje iki vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinti visą aliejų. Dėti svogūną ir, maišant, pakepinti apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
4.
Į svogūnus dėti cukinijas. Vis pamaišant, kaitinti apie 20 - 25 minutes, kol cukinijos gerokai susileis. Kaitinant išskirs papildomo skysčio, jo nupilti nereikia.
5.
Cukinijas pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir palikti atvėsti. Atvėsusias tepti ant duonelės ir ragauti. Likusias dėti į stiklainiuką ir saugoti šaldytuve.
Patarimai:
•
Cukinijų sviestui naudojome nedidelę jauną cukiniją, todėl tarkavome su visa žievele. Galima naudoti ir didesnę, bet tuomet reikėtų nulupti žievę (ji bus pernelyg kieta sviestui), išimti sėklytes.