AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos (virtos)
2 vienetai morkų (didesnių, nevirtų)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
170 gramų konservuotų kukurūzų
5 šaukštai majonezo (apytikriai)
3 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuoti šiaudeliais. Jei neturite, galima ir burokine tarka ar supjaustyti labai plonais šiaudeliais peiliu.
2.
Vištieną ir kiaušinius supjaustyti smulkiais kubeliais. Dėti prie morkų.
3.
Įspausti ar smulkiai įtarkuoti česnaką. Pagardinti pipirais. Gerai nukošti kukurūzus ir sudėti prie vištienos.
4.
Viską išmaišyti, tuomet dėti majonezą ir dar kartą viską išmaišyti. Majonezo kiekis apytikris, nes priklausys ir nuo morkų dydžio. Salotos neturi būti sausos, bet ir majonezo nepadauginkite.
5.
Į indą (naudojau tortinę - žiedą) įklokite maistinę plėvelę, tolygiai paskirstykite salotas, truputį paspaudžiant, kad prisispaustų prie sienelių. Uždenkite maistine plėvele ir viršų.
6.
Bent valandai, o geriau pernakt dėti į šaldytuvą. Patiekiant, nuo viršaus nuimti plėvelę, uždėti lėkštę ir apversti formą. Nuimti formą ir atsargiai nuimti plėvelę. Salotas galima patiekti ir ne taip puošniai, o tiesiog salotų inde. Skanaus!