TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kopūstų sriuba su mėsos kukulaičiais
Kopūstų sriuba su mėsos kukulaičiais

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 litro vandens (arba sultinio)
400 gramų kopūstų (naudojau šviežius, bet tinka ir vėlyvi)
400 gramų kiaulienos faršo
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai aliejaus
1 sauja petražolių
3 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskoniai kiaulienai

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruošiame mėsą kukulaičiams. Faršą išminkome su kiaušiniu, krakmolu ir prieskoniais.

2.
Pakepiname keptuvėje su aliejumi susmulkintus svogūnus iki gražiai auksinės spalvos.



3.
Bulves supjaustome kubeliais, susmulkiname kopūstą ir morkas.

4.
Užkaičiame puodą su vandeniu (arba sultiniu). Į vandenį įberiame druskos, pipirų, sudedame lauro lapus, supjaustytas bulves, kopūstus ir verdame apie 10 min.

5.
Tuomet sudedame morkas, svogūnus ir suformuotus mėsos kukulaičius ir verdame, kol visos daržovės suminkštės ir išvirs mėsa.

6.
Prieš patiekiant galima pabarstyti žalumynais, pagardinti grietine.


Patarimai:

Aš paprastai šią sriubą verdu su šviežiais kopūstais. Jeigu virsite su vėlyvesnių veislių kopūstais, juos sudėkite į karštą vandenį pačius pirmus ir šiek tiek pavirkite prieš dėdami bulves, nes vėlyvesni kopūstai kietesni už šviežius, tad verda ilgiau.




admin · 2019-10-08 06:00 · 589 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt