AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų aguonų
100 gramų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio cinamono
Kremui:
330 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aš naudojau jau sumaltas aguonas, tad viskas vyko labai greitai. Jei neturite tokių aguonų, reikėtų aguonas užpilti karštu vandeniu, uždengti, palikti keletui valandų. Nukošiame, sumalame maisto smulkintuvu.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo. Įmaišome aguonas, džiūvėsėlius ir cinamoną. Tešla gausis kieta. Išplakame iki standžių putų baltymus. Juos per keletą kartų atsargiai įmaišome į pirmąją tešlą.
3.
Sukrečiame tešlą į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepame įkaitintoje iki 180-190 C orkaitėje apie 35-40 minučių, kol įsmeigtas į centrą peilis ištrauktas liks švarus.
4.
Ruošiame kremą: į prikaistuvį supilame grietinėlę ir suberiame cukrų. Viriname ant vidutinės ugnies. Nuo virimo pradžios verdame apie 15-20 minučių, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
5.
Ištraukiame iškepusį pyragą, gausiai subadome mediniu iešmeliu ir pamažu sulaistome puse turimo sirupo. Aš jo nenuėmiau nuo ugnies, tik ją primažinau. Sulaisčius pyragą, sirupą viriname dar 15 minučių, kol spalva šiek tiek patamsėja (nereikia laukti, kol ji taps karamelės spalvos) ir kremas gaunasi pakankamai tirštas. Užpilame ant pyrago ir paliekame atvėsti. Galima apibarstyti smulkintais riešutais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"