TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 21:46
Naminis vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais
Naminis vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (viščiukų broilerių, be odos)
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
50 gramų riešutų (naudojome anakardžius)
1 šaukštas persilado prieskonių (arba džiovinto česnako, petražolių ir druskos)
1 vienetas lauro lapų
1 šaukštelis kmynų
šiek tiek juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
500 mililitrų sultinio (likusio nuo vyniotinio virimo)
250 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
1 pundelis petražolių
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą sudedame ant lentelės, nupjaustome gyslas. Jeigu gabalėliai storoki, galime perpjauti išilgai ar šiek tiek pamušti, kad būtų daugmaž vienodo storio.

2.
Mėsą Įtriname prieskoniais, pipirais ir paliekam marinuotis šaldytuve per naktį (o dar geriau - parai). “Persilade“ prieskoniuose, kuriuos aš naudojau, jau yra druskos, bet jeigu naudotumėte prieskonius be druskos, papildomai vištieną pasūdykite.



3.
Imame marlę ar ploną lininį audinį. Ant jo išklojame vienu sluoksniu mėsą.

4.
Saulėje džiovintus pomidorus sumalame elektriniu trintuvu ir paskleidžiame jų “juostelę“ ant mėsos išilgai. Palei ją beriame riešutus.

5.
Paruoštą vyniotinį kuo standžiau susukame į vyniotinio formą, standžiai apsukame audiniu ir apvyniojame siūlu, jog verdant neiširtų.

6.
Į puodą dedame vyniotinį, pilame vandens (tiek kad vyniotinį apsemtų per 1-2 pirštus), beriame druskos, dedame lauro lapą ir truputį kmynų. Ant vidutinės ugnies verdame apie 1,5 valandos.

7.
Išvirtą vyniotinį išimame, gerai nuvarviname ir paslegiame (galima padėti tarp lentelių ir ant viršaus uždėti sunkų puodą). Paslėgtą vyniotinį paliekame šaltai bent 12 valandų.

8.
Padažui nedideliame prikaistuvyje ištirpiname sviestą, dedame miltus, išmaišome. Po truputį pilame pieną, nuolat maišydami. Tada supilame sultinį ir verdame ant silpnos ugnies 15 minučių.

9.
Įspaudžiame česnaką, beriame smulkintus krapus, petražoles ir svogūnų laiškus ir ir maišydami pakaitiname dar kelias minutes.

10.
Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.

11.
Supjaustytą riekelėmis vyniotinį patiekame su padažu šalia.


Patarimai:

Saulėje džiovintus pomidorus drąsiai keiskite džiovintomis slyvomis ar abrikosais, pagardinkite šviežiu čiobreliu.


Jeigu neturite laiko gaminti žolelių padažą, vyniotinį galima patiekti ir su pesto padažu, krienais, garstyčių-medaus padažu ar saulėje džiovintų pomidorų užtepėle.


Daugiau patarimų apie mėsos vyniotinių gaminimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2019-10-04 09:00 · 573 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt