AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
130 gramų šokoladinių sausainių (su šokolado gabaliukais)
50 gramų sviesto (ištirpinto)
1 sluoksnis:
200 gramų jogurto (natūralaus)
170 gramų mėlynių (naudojau šaldytas)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
2 sluoksnis:
200 gramų jogurto (natūralaus)
170 gramų braškių
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
Glajui:
90 gramų šokolado
40 mililitrų grietinėlės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužome ir sudedame į elektrinį trintuvą, supilame ištripintą sviestą ir sutriname. Torto formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome sausainių masę, gerai paspaudžiame ir paliekame šaldytuve 30 minučių, kad sustingtų.
2.
Pirmam sluoksniui užpilame želatiną vandeniu, paliekame, kad išbrinktų. Vėliau pakaitiname, kad visiškai ištirptų, bet neužviriname ir paliekame atvėsti.
3.
Sudedame mėlynes į elektrinį trintuvą, sutriname. Jogurtą išplakame su cukrumi, įmaišome sutrintas mėlynes ir želatiną. Išplakame grietinėlę iki standumo, atsargiai sumaišome su jogurto-mėlynių mase ir supilame į torto formą, ant sustingusio pagrindo. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Antram sluoksniui su želatina darome tą patį kaip ir prieš tai. Braškes sudedame į elektrinį trintuvą ir sutriname. Jogurtą išplakame su cukrumi, įmaišome braškes, želatiną ir išplaktą grietinėlę. Supilame ant mėlynių sluoksnio ir vėl dedame į šaldytuvą sustingti.
5.
Kai tortas sustings, atsargiai nuimame torto formą. Kad forma lengvai nusiimtų ir tortas nesutrūktų, karštu vandeniu sudrėkiname rankšluostį, apvyniojame jį aplink torto formą, šiek tiek palaikome, tada kraštai nusiima lengvai. Glajui šokoladą išlydome su grietinėle, truputį atvėsiname ir užpilame ant torto.