AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų (didesnių)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis obuolių acto
0.5 šaukštelio dižono garstyčių (iš stiklainiuko)
1 saujelė žalumynų (naudojome bazilikus, bet tinka ir krapai, kalendra ir kt.)
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus supjaustyti maždaug 0.5 - 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti lėkštėje.
2.
Šakute (arba nedidele šluotele) lengvai paplakti aliejų su garstyčiomis ir actu. Susidarys daug garstyčių "burbuliukų". Įspausti ar smulkiai įtarkuoti česnaką, pagardinti druska ir pipirais. Toliau kruopščiai maišyti, kol padažas susijungs į majonezo konsistenciją primenantį padažą.
3.
Smulkiai sukapoti žalumynus ir įmaišyti į padažą.
4.
Padažu apšlakstyti pomidorus ir palikti apie 15 - 30 minučių šaldytuve pasimarinuoti. Skanaus!