AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
90 gramų miltų
30 gramų kakavos (nesaldžios)
20 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų aviečių
50 gramų cukraus
1 šaukštelis grietinėlės standiklio
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 170 C laipsnių temperatūros.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps vientisa (~5-7 min.). Berti miltus ir kakavą, išmaišyti. Galiausiai sudėti sviestą ir dar kart išmaišyti iki vientisumo. Masę supilti į stačiakampę ar kvadratinę kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau kvadratinę formą (26x26), ji buvo per maža, bet ta forma, kuri būtų puikiai čia tikusi, kolkas atostogauja kaime (30x22) :). Jums patariu naudoti šiek tiek didesnę, nei kepiau aš, pagrindas bus plonesnis ir gražiau susivynios).
3.
Tolygiai paskirstyti tešlą ir pašauti į orkaitę. Kepti 6-8 min., vis patikrinti, nes plonas pagrindas greit iškepa.
4.
Iškepus greit dar karštutėlį pagrindą dėti ant švaraus rankšluostėlio (labai tinka lininis, nes prie jo nelimpa) popieriumi į viršų, jį nulupti ir kartu su rankšluostėliu susukti į vyniotinį taip, kad rankšluostis susivyniotų į vidų (kaip įdaras :D). Palaukti kol visiškai pravės.
5.
Pasiruošti įdarą. Atšaldytą grietinėlę išplakti kartu su cukrumi ir standikliu iki standumo. Avietes pasmulkinti (kelias pasilikti sveikas papuošimui) ir atsargiai įmaišyti į išplaktą grietinėlės masę. Šiek tiek grietinėlės masės pasilikti be aviečių papuošimui.
6.
Vyniotinio pagrindą labai atsargiai, kad nelūžtų, išvynioti, rankšluostėlį pašalinti, o vietoj jo biskvitą tolygiai ištepti plakta grietinėle su avietėmis. Vėl suvynioti, dėti į pailgą lėkštę siūle į apačią ir papuošti. Pabarstyti cukraus pudra. Laikyti šaldytuve bent kelias valandas. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.