TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 20:02
Šilauogių keksiukai su maskarponės kremu
Šilauogių keksiukai su maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 stiklinė pieno
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
180 gramų miltų
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
70 gramų šilauogių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio maistinių dažų pasta (violetinių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai miltus su kepimo milteliais išsijojame ir maišome su sviestu, cukrumi ir kiaušiniais, kol tešla taps vientisa. Tada į stiklinę pieno įpilame vanilės esencijos ir išmaišę pilame po truputį į tešlą. Paplakame apie 5 minutes, kol tešla taps puri. Jeigu tešla per tiršta - įpilkite dar šiek tiek pieno, jeigu per skysta - berkite miltų. Tešla turi būti tokia, kad lėtai kristų nuo šaukšto. Į išplaktą tešlą dedame šilauoges ir mentele atsargiai įmaišome.

2.
Tešlą pilame į kepimo formeles, užpildant 2/3 formelės, ir kepame iki 170 C laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Geriausia patikrinti įkišus dantų krapštuką ir, jeigu tešlos neprilimpa, reiškia jau iškepė.



3.
Kol keksiukai kepa, galite pasiruošti kremą: grietinėlę išplakti iki standumo (neperplakti), sudėti maskarponės sūrį ir labai trumpai paplakti, galiausiai įpilti maistinių dažų ir viską gerai išmaišyti.

4.
Jeigu norite išpurkšti dvispalvį kremą, kaip nuotraukoje, tuomet pusę kremo atidėkite į atskirą indelį, prieš dedant dažus. Į pusę kremo įmaišykite violetinės spalvos, dedant į konditerinį maišelį atsargiai sudėkite viena pusę violetinės spalvos, kitą - baltos. Skanaus!




admin · 2019-09-21 06:00 · 571 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt