TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 19:52
Marokietiškai troškinta vištiena su kuskusu
Marokietiška vištiena su kuskusu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai vištų šlaunelių
350 mililitrų vištienos sultinio
150 gramų kuskuso
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų imbiero (šviežio)
2 šaukštai migdolų (su odele)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai razinų
0.5 šaukštelio ciberžolės
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo šlaunelių nuimti odelę, perpjauti į dvi dalis.

2.
Imbierą smulkiai supjaustyti ir sudėti į indą, tada suberti ciberžolę, cinamoną, aštriąją raudoną papriką, įpilti aliejų ir išmaišyti. Sudėti šlauneles, dar kartą pamaišyti, kad marinatas būtų aplink mėsą ir palikti marinuotis 30 minučių.



3.
Svogūną supjaustyti stambiai, česnaką smulkiai, papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais, razinas nuplauti.

4.
Kai šlaunelės pasimarinuos, jas apkepti iš abiejų pusių po 4 - 5 minutes, tada sudėti svogūną su česnaku ir dar 2 minutes pakepti. Tada viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu, uždengti dangčiu ir ant mažos ugnies troškinti apie 35 minutes. Tada šlauneles išimti iš puodo, suberti kuskusą, razinas, papriką, pamaišyti ir ant viršaus vėl sudėti vištieną. Vėl uždengti ir ant mažos ugnies troškinti 10 minučių.

5.
Migdolus pasmulkinti didesniais gabalėliais ir paskrudinti sausoje keptuvėje. Petražoles susmulkinti. Baigus troškintis vištienai su kuskusu, įmaišyti migdolus, pagardinti druska ir pipirais, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.




admin · 2019-09-21 00:00 · 596 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt