AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 ir 4/5 kilogramo kiaulienos sprandinės (mentės ar kitos riebesnės mėsos)
200 gramų kiaulienos lašinių (jeigu jie sūdyti, sumažinkite druskos)
pagal poreikį kiaulių žarnų (2-3 metrų)
120 mililitrų obuolių acto
4 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
4 šaukštai aitriosios paprikos miltelių (galima daugiau ar mažiau, pagal skonį)
4 šaukštai džiovinto raudonėlio
1 šaukštas druskos
2 šaukšteliai malto kumino
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žarnų vidų gerai praplaukite tekančiu vandeniu. Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1 - 2 valandas išmirkti.
2.
Mėsą ir lašinius sumalti mėsmale.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti. Į faršą įmaišyti česnaką, druską, visus prieskonius, supilti actą.
4.
Viską labai gerai ir kruopščiai išminkyti.
5.
Faršu prikimšti žarnas, suformuojant norimo dydžio dešreles.
Patarimai:
•
Chorizo labiausiai tinka mažesnio rūgštingumo, švelnesnio skonio obuolių arba obuolių sidro actas. „Paprastą“, rūgštesnį actą praskieskite, t.y. naudokite maždaug dvi dalis acto ir vieną dalį vandens arba pagal savo skonį
•
Daugiau patarimų apie naminių dešrelių ruošimą rasite šiame straipsnyje.