TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminės chorizo dešrelės
Naminės chorizo kiaulienos dešrelės

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 4/5 kilogramo kiaulienos sprandinės (mentės ar kitos riebesnės mėsos)
200 gramų kiaulienos lašinių (jeigu jie sūdyti, sumažinkite druskos)
pagal poreikį kiaulių žarnų (2-3 metrų)
120 mililitrų obuolių acto
4 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
4 šaukštai aitriosios paprikos miltelių (galima daugiau ar mažiau, pagal skonį)
4 šaukštai džiovinto raudonėlio
1 šaukštas druskos
2 šaukšteliai malto kumino
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žarnų vidų gerai praplaukite tekančiu vandeniu. Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1 - 2 valandas išmirkti.

2.
Mėsą ir lašinius sumalti mėsmale.



3.
Česnaką smulkiai sukapoti. Į faršą įmaišyti česnaką, druską, visus prieskonius, supilti actą.

4.
Viską labai gerai ir kruopščiai išminkyti.

5.
Faršu prikimšti žarnas, suformuojant norimo dydžio dešreles.


Patarimai:

Chorizo labiausiai tinka mažesnio rūgštingumo, švelnesnio skonio obuolių arba obuolių sidro actas. „Paprastą“, rūgštesnį actą praskieskite, t.y. naudokite maždaug dvi dalis acto ir vieną dalį vandens arba pagal savo skonį


Daugiau patarimų apie naminių dešrelių ruošimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2019-09-11 00:00 · 602 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt